Кафедра економічної кібернетики
НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ БІЗНЕСУ, ЕКОНОМІКИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ СУМДУ
Пошук
Close this search box.

Підсумки роботи кафедри за лютий

Гриценко К.Г. продовжує роботу над докторською (тема «Методологія оцінки та механізми управління життєздатністю страхових компаній»), а окрім цього він ще встиг плідно попрацювати над новими лабораторними роботами з дисципліни «Дослідження операцій» та розробити веб-сайт даної дисципліни із навчально-методичними матеріалами.

Яровенко Г.М. 13 лютого 2012 року провела відкриту лекцію з дисципліни «Корпоративні інформаційні системи» на тему «Стратегія інформаційних технологій підприємств». Лекція пройшла успішна та отримала високі оцінки. Бажаємо Ганні Миколаївні подальшого професійного зростання та сподіваємось на те, що вона якнайшвидше отримає вчене звання доцента.

Козьменко О.В. працювала у наукових виданнях у складі редакційної ради та прийняла участь у попередньому захисті дисертацій. Але в цілому місяць пройшов під знаком методичної роботи. Ольга Володимирівна підготувала нові лабораторні роботи з дисципліни «Економіко-математичне моделювання» та розробила програму і алгоритм впровадження майстер-класів з дисципліни «Економіко-математичне моделювання». Сподіваємось на позитивні результати апробації нового підходу.

Зеленська М.І. вірно та цілеспрямовано рухається у напрямку написання кандидатської дисертації. Вийшли з друку тези доповіді, з якою вона виступала на ХIV Всеукраїнській науково-практичній конференції (27–28 жовтня 2011 р.). Бажаємо Марині Іванівні творчого натхнення та більше наукових статей цікавих та різних. Крім цього, вона приймала участь у профорієнтаційній роботі і довузівській підготовці молоді, за що їй окрема подяка.

Яременко Н.С. сконцентрувала зусилля на навчальній та методичній роботі. У магістрів-кібернетиків відбувся захист останньої курсової роботи в їхньому студентському житті з дисципліни «Корпоративні інформаційні системи». Також були розроблені мультимедійні презентації для лекційних занять з дисципліни «Економіко-математичні методи та моделі: економетрія». Вийшло непогано, студентам подобається.

Сергієнко О.В. також попрацював на славу. Хоча нові лабораторні роботи і не були підготовані, але була проведена велика робота по покращенню вже існуючих робіт. Окрім цього, Олексій Володимирович впровадив комп’ютерне програмне забезпечення навчальної дисципліни «ЕММ. Економетрика».

Жулинська К.М. в рамках участі у профорієнтаційній роботі та довузівській підготовці молоді добре попрацювала над поширенням інформації серед учнів сумських шкіл про проведення круглого столу на тему «Розвиток національних електронних інформаційних ресурсів у світлі євроінтеграції» та конкурсу учнівських робіт «Кібернетичний всесвіт». Якщо пам’ятаєте, то вже наступного тижня на нас чекає тиждень кібернетики. Так що готуємось.

Вахнюк С.В. порадував виступом на методичному семінарі кафедри з темою: «Узагальнення підходів до викладання дисципліни «Технології штучного інтелекту». Окрім цього, були опубліковані тези доповіді:

– Вахнюк С.В. Показники оцінки впливу банківської системи на індекс інновацій економіки знань / С.В. Вахнюк // Проблеми і перспективи розвитку банківської системи України: збірник тез доповідей XIV Всеукраїнської науково-практичної конференції (28-29 жовтня 2011р.).–Суми: ДВНЗ «УАБС НБУ», 2011.– Т.2.–С.17-18.

Братушка С.М. опублікував статтю у провідному українському виданні:

– Ионно-плазменная модификация титановых сплавов [Текст] / С.Н.Братушка, Л.В.Маликов // Вопросы атомной науки и техники. Серия: Вакуум, чистые материалы, сверхпроводники, 2011. – №6 (19). – С. 126–139

Домбровський В.С. попрацював експертом-консультантом у складі журі ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з основ економіки (13-14 лютого 2012 року), а також він встиг підвищити кваліфікацію на семінарі «What Makes a Good Exam?», який проводився British Council у Українсько-британському лінгвістичному центрі (м.Суми).

Ось такий видався місяць.