Кафедра економічної кібернетики
НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ БІЗНЕСУ, ЕКОНОМІКИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ СУМДУ
Пошук
Close this search box.

Кафедра представила Академію на виставці Перлини Сумщини

У рамках традиційного обласного заходу, в якому відзначалися найкращі працівники та колективи області, експонувалася виставка “Сумщина – молодіжна країна”, мета якої – продемонструвати інтелектуальну та мистецьку творчість студентів і молодих викладачів. У виставці взяли активну участь і представники Української академії банківської справи Національного банку України.

Кафедра економічної кібернетики презентувала на виставці проекти своїх студентів. Володимир Акіменко та Микола Юнчик (IV курс) створили на замовлення Відділення мікрохірургії ока Комунального закладу “Сумська обласна клінічна лікарня” програму “Oftalmology helper”, яка дозволила суттєво скоротити витрати часу лікарів на документальне оформлення процесу лікування.

Також була представлена програма “Patternius”, створена студентом ІV курсу Володимиром Акіменко. Вона є незамінним помічником для людей, яким доводиться створювати велику кількість документів, використовуючи одні і ті самі дані (наприклад, ПІБ, серію та номер паспорту). Використовуючи ж її, достатньо лише раз ввести ці дані, і система “Patternius” самостійно згенерує всі необхідні документи.

На спеціальності «економічна кібернетика» навчаються не тільки висококласні програмісти, але і гарні веб-дізайнери. Студент ІІ курсу Артем Карпенко створив веб-сайт та фірмовий стиль проекту “Громадський діалог“. Цей некомерційний проект, покликаний налагодити співпрацю громадських організацій з активною молоддю на шляху формування громадянського суспільства та правової держави. Ідея проекту полягає в створенні єдиного інформаційного ресурсу, який надав би можливість кожному активно проявити свою громадянську позицію, бути в курсі останніх подій і підтримати тих, хто цього потребує.

Крім цього, Карпенко Артем прийняв участь у розробці порталу студентства Української академії банківської справи НБУ. Даний портал є командним проектом, автором ідеї якого виступив Михайло Горкуша. Веб-портал з моменту його створення користується великою популярністю серед студентів, забезпечуючи прозорість роботи студкому та дозволяючи йому отримувати постійний зворотний зв’язок від студентства академії.

Також на виставці були висвітлені досягнення та перемоги студентів-кібернетиків на олімпіадах та конкурсах наукових робіт.

Презентація проектів (PDF)